Deelgebieden

Het kerngebied van De Stationstuinen noemen we het Fruitpacking District. Het kerngebied wordt ontwikkeld tot een hoogdynamisch gebied met volop drukte en ruimte voor ontmoeting en verblijf. Daarnaast worden Gebroken Meeldijk en Zuideinde in de toekomst ontwikkeld.

Interactieve kaart deelgebieden

Kerngebied Fruitpacking District

In het Fruitpacking District worden de komende jaren zo’n 2.600 woningen gebouwd. Er komt een mix van koop- en huurwoningen met verschillende concepten en diverse voorzieningen. Groot of klein, voor mensen met een kleine of grotere beurs: Fruitpacking District is voor iedereen. Ook komt er 36.500 m2 aan voorzieningen, kantoren en makersruimten in het gebied.

Bewustwording rondom voedsel en het maken van een gezonde wijk, is de kern van het Fruitpacking District. Hoe kan het ook anders, zo pal naast Dutch Fresh Port? Dé plek waar Nederland – en Europa – wordt voorzien van groente en fruit.

We weten waar voedsel vandaan komt, hoe het groeit en kunnen het naar waarde schatten. Denk aan een fijne leefkeuken, moestuinieren op de daken van het Fruitpacking District, eetbare parken en ga zo maar door.

Fruitpacking District wordt een moderne, autoluwe woon-werkwijk. De dagelijkse voorzieningen zijn op loopafstand, net als de groene recreatiegebieden in de buurt. De auto parkeer je in de parkeerhubs en door de ligging naast het station ben je met de trein binnen tien minuten in hartje Rotterdam of Dordrecht.

Gebroken Meeldijk

Dit gebied heeft een historisch karakter en is een belangrijke schakel tussen De Stationstuinen en bestaand Barendrecht. Hier is ruimte voor werken in de vorm van bijvoorbeeld woon-werkeenheden en bedrijfsverzamelgebouwen, aangevuld met woningen.

Planning/fasering 2026

Zuideinde

Door de ligging aan het Spoorpark vormt het Zuideinde de schakel tussen park, wonen en bedrijven. Het gebied kent een lagere dynamiek en heeft daardoor veel ruimte voor wonen, bedrijvigheid en parkeren.

Planning/fasering – 2027/2028

Downloadbare documentatie

Heeft u aanvullende vragen, of opmerkingen?
Of wilt u meedenken? We horen het graag.

Heeft u een vraag of initiatief? Laat het ons weten, we proberen zo spoedig mogelijk te reageren.