Wonen en Leven

De Stationstuinen wordt een nieuw gemengd gebied in Barendrecht met ruimte voor een grote variatie aan woningen, maatschappelijke voorzieningen, onderwijs, mogelijkheden voor agrofood gerelateerde bedrijfsfuncties, startups en ruimte voor research, development en experience.

Het woningaanbod is aantrekkelijk en betaalbaar voor vele type huishoudens, Barendrechters én nieuwkomers. De plannen voor de eerste bouwlocatie in het Fruitpacking District zijn in volle gang. Hier komen zo’n 550 appartementen met een mix van koop- en huurwoningen in verschillende formaten en diverse voorzieningen.

Wil je ook wonen in De Stationstuinen? Houd dan onze website goed in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem een kijkje op de website van het Fruitpacking District.

Website Fruitpacking District

Werken, Innoveren en Leren

De Stationstuinen onderscheidt zich van andere locaties door de aanwezigheid van het bedrijvencluster Dutch Fresh Port. De bedrijven die hier gevestigd zijn, werken aan de verbetering en vernieuwing van producten en diensten op het vlak van AgroVersFood.

Dit biedt een unieke kans voor een campus die zich richt op voedsel en gezondheid. De campus trekt studenten en docenten, onderzoekers, startups en ondersteunende partijen. De Stationstuinen wordt zo een ‘Vers Proeftuin’ waar verse producten en de ontwikkelingen en innovaties ervan centraal staan. De aanwezigheid van bedrijven en een campus biedt ook mogelijkheden voor horeca en detailhandel waar je verse producten kunt kopen, proeven en beleven. Geweldige gebiedskwaliteiten voor iedereen die in De Stationstuinen komt wonen en werken!

Slim vervoer en Parkeren

In De Stationstuinen zet Barendrecht in op moderne mobiliteit met minder autogebruik en goede fietsverbindingen met het dorp en het groene buitengebied. Een wijk die goed bereikbaar is, met duurzame vervoersoplossingen en een bescheiden rol voor de auto.

Dit kan door de nabijheid van het NS-station Barendrecht. Binnen tien minuten ben je in Rotterdam. De aanleg van parkeerhubs en slimme keuzes op het gebied van vervoer en parkeren dragen bij aan een prettige leefomgeving waar de ruimte optimaal wordt gebruikt voor groen en gezellige verblijfsplekken in het gebied. Het wordt zo een fijn gebied om te wonen en te werken!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Heeft u aanvullende vragen, of opmerkingen?
Of wilt u meedenken? We horen het graag.

Heeft u een vraag of initiatief? Laat het ons weten, we proberen zo spoedig mogelijk te reageren.