Nieuwsbericht

Datum start bouw De Stationstuinen 1e fase bijgesteld

Zoals in het vorige nieuwsbericht te lezen was, ontving de gemeenteraad in maart jl. bericht van de Raad van State dat tegen het bestemmingsplan De Stationstuinen 1e fase vijf beroepen zijn ingediend.

Inmiddels heeft één partij zijn beroep ingetrokken en is de inhoud van de overige beroepen bekend. De beroepen richten zich onder andere op de verkeerssituatie, parkeersituatie, beperking eigen ontwikkelmogelijkheden en de milieusituatie van omliggende bedrijven in relatie tot de geplande woningbouw. Voor 21 juni a.s. moet de gemeente een verweerschrift indienen.

De ontwikkelaar heeft inmiddels aan de gemeente laten weten dat, onder voorbehoud van de uitkomst van de beroepsprocedure, de planning van de start bouw van De Stationstuinen 1e fase is bijgesteld naar medio 2025. Dit heeft te maken met de behandeltermijn van de ingediende beroepen die de Raad van State aanhoudt.

Afhankelijk van de daadwerkelijke duur van de behandeltermijn van de Raad van State kan de gemeente een specifiekere planning maken.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.