Foto van Jurrien van den Berg

De mensen achter De Stationstuinen – deel 3

Foto van Jurrien van den Berg

Wij stellen graag Jurrien van den Berg aan u voor, beleidsmedewerker voor De Stationstuinen. Jurrien: “Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en economische zaken ben ik sinds 2010 werkzaam bij de gemeente Barendrecht en de BAR-organisatie. Met gepaste trots zie ik mijzelf als één van de ‘ontdekkers’ van De Stationstuinen, nu alweer bijna 3 jaar geleden.” Ondertussen is hij teamleider ruimtelijke ordening bij de BAR-organisatie en heeft hij meer een adviserende rol gekregen in De Stationstuinen. “Gelukkig zit er ondertussen een stevige projectgroep op de plannen en heb ik er alle vertrouwen in dat wat begon als een gewaagd idee uiteindelijk zal uitgroeien tot één van de meest duurzame en innovatieve woon- en werkgebieden van Nederland”, zegt Jurrien.

Het wordt een plek voor alle Barendrechters, maar ook een trekpleister voor iedereen daarbuiten die zich thuis voelt in een gebied met een dorps gevoel maar met alle (onderwijs)voorzieningen en innovatieve ondernemers die horen bij een grote stad. “En als dat dan toch niet voldoende is, dan sta je met de trein binnen 10 min in één van de grootste havensteden van de wereld, of binnen 40 minuten op Schiphol”, aldus Jurrien.
Om de beoogde plannen een succes te laten worden is het van belang dat naast woningen ook ondernemers wéér een plek krijgen in het gebied. Jurrien: “Ondernemers die passen bij de Barendrechtse groente- en fruithandel en die zich, als aanvulling op de bestaande en te ontwikkelen distributiecentra op Nieuw Reijerwaard, vooral inzetten op de innovatie van deze voor Barendrecht en De Stationstuinen belangrijke economische pijler. Mocht u één van die ondernemers zijn, meld u zich bij ons!”