De koplopers

Dutch Fresh Port

De Stationstuinen en bedrijventerrein Dutch Fresh Port horen letterlijk en figuurlijk bij elkaar. De ondernemers in het plangebied zijn onderdeel van Dutch Fresh Port. We zien De Stationstuinen daarom als ‘Vers Proeftuin’. Centraal staan verse producten en de ontwikkelingen en innovaties ervan. Het doel is om deze zaken te vermengen met het woongebied zodat mensen ook begrip hebben of krijgen voor dit bijzondere bedrijvencluster in hun achtertuin en hier trots op zijn.

Bedrijventerrein Dutch Fresh Port is gebouwd op bevlogen ondernemerschap van generaties koplopers in de AgroVersFood logistiek. Het biedt groeiruimte aan succesvolle ondernemers die continue vernieuwen, slim samenwerken en duurzaam ondernemen vanzelfsprekend vinden. De nabijheid van de Rotterdamse haven en ruim arbeidspotentieel bieden een onovertroffen vestigingsklimaat. De ondernemers van Dutch Fresh Port, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland werken samen aan de ontwikkeling van Dutch Fresh Port tot een toonaangevend.

Website: www.dutchfreshport.eu

Spring!Housing – Michel van den Meerendonk

We moeten haast maken, maar ook geduld hebben. Haast omdat heel veel Barendrechters al jaren zoeken naar comfortabele, betaalbare en veilige woonruimte. Geduld omdat de speelruimtes klein zijn en tijdrovende procedures vereisen.

De ontwikkeling van Spring!Housing in 2016 is één van de triggers voor de huidige gebiedsontwikkeling. Spring!Housing komt voort uit een ideaal en vertelt het verhaal over het nieuwe wonen. Zonder faciliterende overheid geen Spring!Housing- ontwikkeling en zonder Spring!Housing geen faciliterende overheid.

Het ontwikkelingspotentieel van De Stationstuinen is enorm. Een dorpse rust aan de achterkant, een metropool aan de voorkant en een NS trein die iedere 10 minuten aan jouw nieuwe voordeur stopt.

Website: www.springhousing.nl

Loods38 – Dineke van Meeuwen

Loods38 is niet zomaar in het leven geroepen. Het is het dynamische antwoord op verschillende actuele vragen met betrekking tot ons voedselsysteem. Hoe kunnen we een groeiende globale bevolking blijven voeden? Hoe kunnen we waste tegengaan? Hoe kunnen we de bedrijfskant en de wetenschap achter voeding dichter bij elkaar brengen? En hoe kunnen we inspringen op de steeds luider wordende schreeuw om verduurzaming en vergroening.

Loods38 streeft naar het creëren van bewustwording, kweken van enthousiasme en het verbinden van bewoners, bedrijven en onderwijs. En als kers op de taart maken ze het gehele gebied mooi groen, duurzaam, en aantrekkelijk voor een diverse groep.

Website: www.loods38.com