De koplopers

Dutch Fresh Port

De Stationstuinen en bedrijventerrein Dutch Fresh Port horen letterlijk en figuurlijk bij elkaar. De ondernemers in het plangebied zijn onderdeel van Dutch Fresh Port. We zien De Stationstuinen daarom als ‘Vers Proeftuin’. Centraal staan verse producten en de ontwikkelingen en innovaties ervan. Het doel is om deze zaken te vermengen met het woongebied zodat mensen ook begrip hebben of krijgen voor dit bijzondere bedrijvencluster in hun achtertuin en hier trots op zijn.

Bedrijventerrein Dutch Fresh Port is gebouwd op bevlogen ondernemerschap van generaties koplopers in de AgroVersFood logistiek. Het biedt groeiruimte aan succesvolle ondernemers die continue vernieuwen, slim samenwerken en duurzaam ondernemen vanzelfsprekend vinden. De nabijheid van de Rotterdamse haven en ruim arbeidspotentieel bieden een onovertroffen vestigingsklimaat. De ondernemers van Dutch Fresh Port, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland werken samen aan de ontwikkeling van Dutch Fresh Port tot een toonaangevend.

Website: www.dutchfreshport.eu

Spring!Housing – Michel van den Meerendonk

We moeten haast maken, maar ook geduld hebben. Haast omdat heel veel Barendrechters al jaren zoeken naar comfortabele, betaalbare en veilige woonruimte. Geduld omdat de speelruimtes klein zijn en tijdrovende procedures vereisen.

De ontwikkeling van Spring!Housing in 2016 is één van de triggers voor de huidige gebiedsontwikkeling. Spring!Housing komt voort uit een ideaal en vertelt het verhaal over het nieuwe wonen. Zonder faciliterende overheid geen Spring!Housing- ontwikkeling en zonder Spring!Housing geen faciliterende overheid.

Wist je dat je hier al jarenlang kunt genieten van een heerlijke lunch en een goede kop koffie? Spring! Eten & Drinken vind je naast Spring!Housing aan het Zuideinde op steenworp afstand van het station.

Website: Spring! Housing
Instagram:
Spring! Eten & Drinken

Verse Grond

Verse Grond, voormalig Loods38, begon als bescheiden initiatief in een loods. Inmiddels beslaat het gebied ongeveer één hectare. Hier start de komende jaren naar verwachting de ontwikkeling van De Stationstuinen met de bouw van honderden woningen. De Stationstuinen wordt de groene stad van morgen, Verse Grond geeft een voorproefje van deze nieuwe ‘stad’. Een groene, aantrekkelijke woon- en werkplek én een gebied vol activiteiten voor alle Barendrechters en bezoekers van buiten.

In het gebied vind je inmiddels een moestuin in wording en vier padelbanen, de eerste in Barendrecht, waar overdag en ‘s avonds druk gebruik van wordt gemaakt. Café Clementine is bedoeld als huiskamer voor Verse Grond. Binnenkort opent dit pop-up café, genesteld in een gebruikte kas, haar deuren voor bezoekers. Komend voorjaar wordt het café uitgebreid met een groot terras waar tevens ruimte is voor kleine evenementen. Ook de drie industriële loodsen op het terrein (de Fruithallen) krijgen een nieuwe bestemming: Rush World opent begin februari een freerunning hal in voormalig Loods 38. Loods39 en 40 worden komend voorjaar verbouwd tot evenementenhallen. Voor de zomer presenteert Verse Grond zich in vol ornaat.

Website: Verse Grond
Website: Café Clementine
Instagram: Verse Grond
Instagram: Café Clementine

Plattegrond Verse Grond met daarop de padelbanen, moestuin, café Clementine en Rushworld